Inloopspreekuur loopbaancoach


marion 10 januari, 2019

Inloopspreekuur loopbaancoach

Je herkent het wel, je hebt een krappe bezetting en nu kan die ziekte collega niet vervangen worden omdat er geen invaller beschikbaar is. Deze situatie wil je het liefste voorkomen maar hoe? Je zag het eigenlijk wel aankomen dat die collega op haar tenen liep maar wat kon je doen? Gesprekken over de werkplanning en het aanbieden van een training gaven haar alleen maar meer stress. Ze staat altijd klaar zowel thuis als op het werk, heeft ze eigenlijk wel een uitknop?

Of heb je zo’n medewerker die precies doet wat je van hem vraagt maar die het plezier niet heeft uitgevonden. Als er iets extra’s gedaan moet worden is ie niet thuis. Je bent wel eens het gesprek aangegaan maar komt er niet achter hoe de samenwerking kan veranderen?

Gezonde betrokken medewerkers willen we allemaal die met plezier dat stapje extra doen. Het (ziekte)verzuim omlaag en het werkplezier omhoog. Duurzaam inzetbaarheid vraagt om extra aandacht of een andere aanpak.

Heb je weleens gedacht om een ‘inloopspreekuur voor loopbaancoaching’ beschikbaar te stellen aan de medewerkers. De medewerker kan zonder tussenkomst van leidinggevende een afspraak maken met de coach. Het contact met de medewerker is gericht op mentale fitheid, ongeacht de oorzaak van de disbalans. De medewerker geeft aan, welke vraag of dilemma om een antwoord vraagt, de coach begeleidt deze zoektocht binnen 1 tot maximaal 5 contacten.

Wil je meer weten over hoe je deze aanvullende arbeidsvoorwaarde voor je medewerkers beschikbaar kunt stellen neem dan vrijblijvend

contact op